Een sterke online zichtbaarheid voor uw bedrijf

stijgende lijnWe leven in een tijd waarin het cruciaal is dat je een goede online zichtbaarheid hebt voor je business. Of je nu in de B2C of B2B markt actief bent, veel nieuwe klanten beginnen hun zoektocht naar diensten of producten op het internet. Zoekmachines zijn natuurlijk de meest belangrijke punten hiervoor, die maken het mogelijk voor mensen om een zoekopdracht in te geven en zo relevante bedrijven te vinden. We gaan het zo meteen nog even wat verder hebben over zoekmachines en hoe je ervoor kunt zorgen dat je goed vindbaar bent, maar laten we eerst eens beginnen met de website zelf.

De kans is groot dat u al een website hebt. Wellicht heeft u deze website al langer in bezit. Veel ondernemers kijken naar hun eigen website en vinden deze er nog prima uitzien. Dat is ook wel begrijpelijk. Zelf kijk je er toch een beetje anders tegenaan dan anderen. Maar trends op het internet gaan behoorlijk snel, er zijn veel verschillende soorten websites en die worden doorgaans ook snel als verouderd ervaren.

Misschien niet door uzelf, maar wellicht wel door uw potentiƫle klanten. Voordat u zich gaat bezighouden met online marketing activiteiten zoals adverteren en zoekmachines optimalisatie, moet u zorgen voor een goede basis. De website moet er goed uitzien en de juiste informatie bevatten. Een webdesign bureau gaat samen met u rond de tafel zitten en luistert naar uw wensen. Vaak kunt u een aantal concurrenten doorgeven waar u de website mooi van vindt.

Zo kunnen ze vaak zorgen voor een aantal ‘schetsen‘ van websites. Een webdesigner inschakelen kan in veel gevallen een goede investering zijn. Er zijn echter ook nog wel flink wat verschillen te vinden tussen deze mensen. Zo kun je kiezen voor een webdesign bureau, voor de meeste MKB bedrijven is dit de beste optie. Ook kan men een freelancer vinden, maar doorgaans is het kiezen voor een bureau de beste keuze.

Online marketing voor uw bedrijf doen

leadsZodra u een nieuwe website heeft laten maken en de basis dus goed is, kunt u zich gaan focussen op online marketing. Er zijn tegenwoordig veel kanalen beschikbaar op dit vlak. Zo is het ten eerste belangrijk om je op Google te richten. De reden hiervoor is simpel; als iemand zelf op zoek is naar een bepaald product of dienst, dan typt die persoon dit meestal in Google in. Deze mensen kunnen als zeer warme leads gezien worden, ze zijn immers zelf op zoek naar uw diensten of producten.

In Google zijn er grofweg 2 mogelijkheden om gevonden te worden. De eerste optie is om te adverteren in het programma van Google, dit heet Google Adwords. Adverteerders kunnen hun advertenties tonen aan mensen die bepaalde zoekwoorden intypen die overeenkomen met de diensten of producten van uw bedrijf. Het voordeel is dat u alleen betaald als iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt. Een advertentieaccount is redelijk eenvoudig op te zetten en zorgt geeft een snel resultaat. Als u vandaag het account opzet, kunt u morgen al mensen naar uw website krijgen.

SEODaarnaast is er nog een andere optie om gevonden te worden in Google, namelijk zoekmachine optimalisatie. Dit betreft het optimaliseren van uw website voor het zogenaamde organische gedeelte in de zoekresultaten. Ook wel de ‘echte‘ resultaten. Door bepaalde steekwoorden in uw teksten op te nemen, snapt Google waar uw website over gaat. Er zijn specialisten die ervoor kunnen zorgen dat uw website zo hoog mogelijk op de eerste pagina komt te staan. Het grote voordeel is dat dit doorgaans leads zijn van een nog hogere kwaliteit omdat het geen advertentie is waar ze op klikken (de meeste mensen weten dat het advertenties zijn).

Naast Google zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden, zoals social media. Ook deze platformen bieden de mogelijkheid om te adverteren, maar dat werkt net iets anders als bij de zoekmachines. Facebook weet op basis van je gedrag op het platform bijvoorbeeld wat je interesses zijn. Als adverteerder kun je deze groep targetten en zo je advertenties laten zien. Dit is natuurlijk iets anders dan wanneer iemand zelf de moeite neemt om iets op te zoeken in de zoekmachine.

Wil je ook een website laten maken door een web design bureau in Antwerpen? Bezoek dan:

Webit
Vlaamsekaai 11
2000 Antwerpen